Önemli Tarihler

Kongre Tarihi : 24 - 25 Mayıs 2024
Kayıt Son Tarihi : 23 Mayıs 2024
Bildiri Gönderim Son Tarihi : 20 Mayıs 2024
Bildiri Özeti Gönderimi


Bildiri Göndermek İçin Tıklayınız
Bildiri gönderim son tarih : 20 Mayıs 2024

BİLDİRİ YAZIM KURALLARI ve GÖNDERİM SÜREÇLERİ
  1. Gönderilen bildiriler sözel bildiri olarak değerlendirilecektir.
  2. Özetler sadece internet sitesinden kabul edilecektir. Lütfen web sitesindeki özet gönderme formunu kullanınız. Kongre web sitesinde örnek bir bildiri özet Word dosyası hazırlanmıştır. Bu çalışmayı dikkate alarak çalışmalarınızı hazırlayınız.
  3. Özet, özet formu sınırları içinde İngilizce veya Türkçe yazılmalıdır. Özet en az 300 en fazla 350 kelimeden oluşmalıdır. Özet başlıkları büyük karakter kullanılarak yazılmalıdır. 12 punto şeklinde olmalıdır. Bildiri özetleri iki yana yaslı, satır aralığı bir olacak şekilde yazılmalıdır. Araştırma bildirilerinde Özet içeriği  “Amaç”, “Yöntem”, “Bulgular” ve “Sonuç ve Öneriler” başlıklarından oluşmalıdır. Anahtar kelimeler “Türkiye Bilim Terimleri”ne uygun, 11 punto karakterinde, en az 3 tane  olmalıdır.
  4. Tam metin bildirilerin metin içi kaynak gösterimde APA 7 kullanılmalıdı ve metin içinde kullanılan her kaynak bildiri sonunda kaynakça bölümde verilmelidir.
  5. Tam metinler kongrenin bitimini takiben en geç bir hafta içinde ilgili yazarlar tarafından kongre web sitesinde örneği gösterilmiş olan kaynakça dahil 8 sayfayı geçmeyecek şekilde yazarlara gönderilen mail adresine gönderilmesi gerekmektedir. ISBN numarası sadece tam metin kitaplarına verilecektir (KONGREMİZDE TAM METİN GÖNDERİMİ ZORUNLU DEĞİLDİR. KONGREMİZ BİLDİRİ KİTABININ İLK BÖLÜMÜNDE TAM METİNLER İKİNCİ BÖLÜMÜNDE İSE ÖZET METİNLERE YER VERİLMEKTEDİR).
  6. Yazarların isim ve soy isimleri açık olarak yazılmalıdır.
  7. Yazarlara ait kurum bilgileri tüm özet çalışmalarında açıkça belirtilmeli, yazarlara ait bilgiler web sistemi üzerinde bilgi paneline eksiksiz olarak girilmelidir. Tüm bildiride ismi bulunan yazarların mail, kurum, telefon ve diğer iletişim bilgileri eksiksiz olarak sisteme üyeli kayıt işlemi yapılırken kaydedilmelidir. Kongremizle ilgili tüm bilgilendirmeler bu sistemdeki üyelik bilgileriniz üzerinden yapılacağından, olası bir bilgi sorunu nedeniyle ortaya çıkacak sorunlardan kongremiz sorumlu olmayacaktır. Tüm üyelik bilgilerinin sisteme eksiksiz, tam ve doğru olarak girilmesi gerekmektedir.
  8. Kabul edilen bildiriler kongre sonrasında kongrenin web sitesinde ilan edilecek ve sunum yapan tüm katılımcılara bildiri kitabı “PDF” olarak gönderilecektir. Kayıt olsa bile sunulmayan hiçbir bildiri kongre özet kitabında yer almayacaktır. Tüm katılımcılar bildirilerini sunmak zorundadır. Kayıt yaptırmış olması bildirilerinin özet kitabında basılacağı anlamını taşımamaktadır. Sunumu her ne nedenle olursa olsun yapılmayan bildiriler kongremizin özet kitabında yer almayacak ve bu konuda yazar ile katılımcılar kongremiz yönetimi üzerinde bir talep oluşturamayacaktır. Tüm katılımcılar ilgili bilimsel programa uygun şekilde hareket etmek ve sunumunu gerçekleştirmek zorundadır.
  9. Katılımcılar sunumunu yapmak istediği bildiri ve posterlerini “İNGİLİZCE ya da TÜRKÇE” olarak sunabilirler. Hangi dilde sunum yapmak isteniyor ise o dilde hazırlanan çalışmalar kongremiz web sitesine yüklenmeli ve hakem değerlendirmesine gönderilmek üzere beklenmelidir. Hakem değerlendirme süreci sonrasında oluşan sonuca göre katılımcılar kongremize göndermiş oldukları bildirilerini sözel olarak sunacaklardır. Hakem değerlendirme sonrasında olumsuz bir durumda ise bildiriler RED edilecektir. Reddedilen bildiriler kongremizde yer almayacaktır. Bu konuda katılımcı ve yazarlar kongremiz üzerinde bir talep ve yaptırımda bulunamazlar. Bu haklar tek taraflı olarak kongremize aittir.

TAM METİN GÖNDERİMİ BİLDİRİ KABULLERİNDEN SONRA YAPILACAKTIR.

Tam metin bildiri Word şablonu

TÜM YAZARLARA YÖNELİK UYULMASI ZORUNLU NOTLAR VE ŞARTLAR

NOT: Sayın katılımcılar uygulama, araştırma ve vaka “İNSAN, HAYVAN, ÇERVE ve DİĞER MATERYAL” çalışmalarına ilişkin hazırlanan bilimsel çalışmalarda mutlaka “ETİK KURUL ve KURUM İZNİ” alınmak zorundadır. Bu zorunluluk tüm çalışmalar için geçerlidir. Literatür ve derleme çalışmalar için böyle bir zorunluluk söz konusu değildir. Tezlerden üretilen çalışmalarda mutlaka ilgili tez danışmanının ismi yine çalışmada ikinci yazar olarak yer almak zorundadır. Tezlerden üretilen çalışmalarda mutlaka danışman onayının alınmış ve çalışmada ilgili danışmanın isminin yer alması gereklidir. Bu konuda tüm katılımcılar kongremize göndermiş olduğu çalışmalar üzerinde sorumludur ve yükümlüdür. Oluşabilecek hukuki ve diğer sorunlarda tüm yükümlülük tek taraflı olarak sisteme yayını ve çalışmayı yükleyen yazar tarafına aittir. Kongremiz bu tip olumsuzluklar karşısındaki tüm hukuki ve diğer haklarını saklı tutar. Kongremize gönderilen çalışmaların daha öncesinde bir başka kongrede sunulmamış, reddedilmemiş ve yayınlanmamış olması şartını aramaktadır. Bu şartlara uygun çalışmalar ilgili katılımcılar tarafından sisteme yükledikleri ve değerlendirmeye alınan çalışmaları doğrultusunda kabul edilmiştir.